Филмът "Шазам!" за тийнейджъра, който се превръща в супергерой, оглави бокс-офис класацията на Северна Америка за втора поредна седмица с приходи от 25,1 млн. долара, съобщиха световните информационни агенции.
Следват дебютната комедия "Малката голяма работа" с 15,5 млн. долара приходи и "Хелбой" с 12 млн. долара.

В дебютния си уикенд „Шазам!“ събра 53,4 млн. долара (ВИДЕО)

Безгрижната приказка представя героят Били Бастън, недоволно дете от приемно семейство, което се трансформира в мускулест, супергерой ( в ролята - Закари Леви), когато някой произнесе тайната дума. Филмът е хит според критици и публика, отбелязвайки съответно 90% и 88% одобрение на уебсайтовете за филмови рейтинги и запазвайки най-високи продажби на билети в чужбина, които достигнаха 164 млн. долара.

Комедията за грубата шефка (Реджина Хол), която изведнъж става отново на 13 години (Марсай Мартин) и трябва да се върне в училище, привлече предимно женска публика. За успеха й допринесе както актьорският състав, така й вещината на режисьорката Тина Гордън. 14-годишната Марсай Мартин, по чиято идея е заснет филмът, стана най-младият изпълнителен продуцент на всички времена.

„Дъмбо“ грабна българската публика

Третият филм от поредицата "Хелбой", режисиран от Нийл Мартин, се представи под очакванията. Не го харесаха както кинокритиците, така и зрителите. Оценката му в сайта Ротън томатоус е само 15%, а в Синема скоър - разочароващото "С". В ролята на супергероя е Дейвид Харбър. Гийермо дел Торо, който режисира първите два филма, не участва в новата адаптация.


На четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Гробище за домашни любимци" с 10 млн. долара. Следва "Дъмбо" с 9,2 млн. долара.
 
БТА, БГНЕС