Режисьорът Деймиън Шазел разказва историята на една опасна и драматична мисия - покоряването на Луната.

Покоряването на Луната: Хюстън, тук база на Спокойствието, Ийгъл кацна (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
В главната роля в „Първият човек“ ще видим Райън Гослинг, с когото Шазел си партнираше в отличения с шест награди Оскар „La La Land“.

Първият човек“ разказва за първи път на голям екран завладяващата действителна история на астронавта Нийл Армстронг и мисията на НАСА да изпрати човек на Луната и да го върне благополучно жив на Земята. 


Животът на Нийл Армстронг: До Луната и обратно

Лентата е базирана на книгата „Първият човек: Животът на Нийл Армстронг“ на професора по история Джеймс Р. Хенсън и се фокусира върху живота на Нийл Армстронг и семейството му в периода между 1961 г. и 1969 г., когато тече най-усилената подготовка и изпълнението на мисията до Луната. 

В ролята на Нийл Армстронг и съпругата му влизат Райън Гослинг (“La La Land”) и Клеър Фой (“The Crown”), а останалите роли се разпределят между Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал, Кирън Хайндс, Итън Ембри, Джейсън Кларк, Брайън д‘Арси Джеймс, Кори Стол, Кристофър Абат, Патрик Фюгит, Шей Уигам, Лукас Хаас и др.

Сценарият на “Първият човек” е написан от носителя на Оскар Джош Сингър (“Спотлайт”), а продуценти са Уик Годфри и Марти Боуен (“Здрач”, “Вината в нашите звезди”), Деймиън Шазел. Изпълнителни продуценти са Айзък Клауснър, Адам Меримс, Джош Сингър и Стивън Спилбърг.

Първият човек” ще стъпи в кината през октомври тази година.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук