Италиански учени и готвачи са създали пица, която може да предотврати развитието на рак и сърдечносъдови заболявания, пише в. "Дейли мейл".
Пицата "Паскалина", направена от неаполитански специалисти, е наричана още "пицата, която удължава живота" и "противоракова пица".
Тестеното изделие се прави с продукти, които влизат в състава на Средиземноморската диета. Тази диета е известна с ползите, които носи за здравето.
Пица със 111 сирена - всяка хапка с различен вкус (СНИМКИ)
Пицата с основа от пшенично брашно е покрита с чери домати, вид броколи, маслини, студено пресован зехтин, чесън и чили. В "Паскалина" няма месо или каквито и да е било сирена или кашкавал. https://twitter.com/ildenaro_it/status/1002926080007852032
Съставките й са избрани заради способността им да намаляват риска от развитие на сърдечносъдови болести и на някои видове злокачествени заболявания на храносмилателната система, включително рак на дебелото черво.
Учените от италианския Институт за борба с раковите заболявания твърдят, че "Паскалина" е достатъчно здравословна, за да се консумира два пъти седмично.
Това не е първият път, в който става известно, че яденето на пица помага за предотвратяване на ракови заболявания.
Кой е измислил пицата?
През 2003 г. учени откриха, че за хората, които хапват пица, рискът от развитие на рак на ларинкса е с 59 процента по-нисък, на хранопровода - с 34 процента по-нисък, и на дебелото черво - с 26 процента по-нисък.
Разкриха най-добрия начин за претопляне на пица (ВИДЕО)
Благоприятният ефект се приписва на доматите. В кожата им се съдържа антиоксидант, наречен ликопен, който е известен с противораковите си свойства.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook
Пицата "Паскалина", направена от неаполитански специалисти, е наричана още "пицата, която удължава живота" и "противоракова пица".
Тестеното изделие се прави с продукти, които влизат в състава на Средиземноморската диета. Тази диета е известна с ползите, които носи за здравето.
Пица със 111 сирена - всяка хапка с различен вкус (СНИМКИ)
Пицата с основа от пшенично брашно е покрита с чери домати, вид броколи, маслини, студено пресован зехтин, чесън и чили. В "Паскалина" няма месо или каквито и да е било сирена или кашкавал. https://twitter.com/ildenaro_it/status/1002926080007852032
Учените от италианския Институт за борба с раковите заболявания твърдят, че "Паскалина" е достатъчно здравословна, за да се консумира два пъти седмично.
Това не е първият път, в който става известно, че яденето на пица помага за предотвратяване на ракови заболявания.
През 2003 г. учени откриха, че за хората, които хапват пица, рискът от развитие на рак на ларинкса е с 59 процента по-нисък, на хранопровода - с 34 процента по-нисък, и на дебелото черво - с 26 процента по-нисък.
Разкриха най-добрия начин за претопляне на пица (ВИДЕО)
Благоприятният ефект се приписва на доматите. В кожата им се съдържа антиоксидант, наречен ликопен, който е известен с противораковите си свойства.