Италиански учени и готвачи са създали пица, която може да предотврати развитието на рак и сърдечносъдови заболявания, пише в. "Дейли мейл".
Пицата "Паскалина", направена от неаполитански специалисти, е наричана още "пицата, която удължава живота" и "противоракова пица".
Тестеното изделие се прави с продукти, които влизат в състава на Средиземноморската диета. Тази диета е известна с ползите, които носи за здравето.
Пица със 111 сирена - всяка хапка с различен вкус (СНИМКИ)
Пицата с основа от пшенично брашно е покрита с чери домати, вид броколи, маслини, студено пресован зехтин, чесън и чили. В "Паскалина" няма месо или каквито и да е било сирена или кашкавал. https://twitter.com/ildenaro_it/status/1002926080007852032
Съставките й са избрани заради способността им да намаляват риска от развитие на сърдечносъдови болести и на някои видове злокачествени заболявания на храносмилателната система, включително рак на дебелото черво.
Учените от италианския Институт за борба с раковите заболявания твърдят, че "Паскалина" е достатъчно здравословна, за да се консумира два пъти седмично.
Това не е първият път, в който става известно, че яденето на пица помага за предотвратяване на ракови заболявания.
Кой е измислил пицата?
През 2003 г. учени откриха, че за хората, които хапват пица, рискът от развитие на рак на ларинкса е с 59 процента по-нисък, на хранопровода - с 34 процента по-нисък, и на дебелото черво - с 26 процента по-нисък.
Разкриха най-добрия начин за претопляне на пица (ВИДЕО)
Благоприятният ефект се приписва на доматите. В кожата им се съдържа антиоксидант, наречен ликопен, който е известен с противораковите си свойства.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook
Пицата "Паскалина", направена от неаполитански специалисти, е наричана още "пицата, която удължава живота" и "противоракова пица".
Тестеното изделие се прави с продукти, които влизат в състава на Средиземноморската диета. Тази диета е известна с ползите, които носи за здравето.
Пица със 111 сирена - всяка хапка с различен вкус (СНИМКИ)
Пицата с основа от пшенично брашно е покрита с чери домати, вид броколи, маслини, студено пресован зехтин, чесън и чили. В "Паскалина" няма месо или каквито и да е било сирена или кашкавал. https://twitter.com/ildenaro_it/status/1002926080007852032
#ildenaro @molinocaputo @NaPizzaVillage
— Il Denaro (@ildenaro_it) June 2, 2018
Napoli Pizza Village 2018, Passeggio: Con Pascalina un euro contro il cancrohttps://t.co/E25L473JVi
Учените от италианския Институт за борба с раковите заболявания твърдят, че "Паскалина" е достатъчно здравословна, за да се консумира два пъти седмично.
Това не е първият път, в който става известно, че яденето на пица помага за предотвратяване на ракови заболявания.
Al Napoli Pizza Village la pizza che contribuisce alla lotta contro il cancro: La pizza Pascalina nasce dalle mani sapienti dei pizzaioli napoletani con la regia dei nutrizionisti dell’Istituto Nazionale Tumori Fondazione Pascale. Un consumo di 2 pizze… https://t.co/F5G0XD5vl8 pic.twitter.com/oe7nnO8ytI
— SciscianoNotizie - ILMONITO (@Scisciano) May 28, 2018
През 2003 г. учени откриха, че за хората, които хапват пица, рискът от развитие на рак на ларинкса е с 59 процента по-нисък, на хранопровода - с 34 процента по-нисък, и на дебелото черво - с 26 процента по-нисък.
Разкриха най-добрия начин за претопляне на пица (ВИДЕО)
Благоприятният ефект се приписва на доматите. В кожата им се съдържа антиоксидант, наречен ликопен, който е известен с противораковите си свойства.
https://t.co/BlNxI8GzUV
— Dario Mazzone (@MazzoneDario) May 28, 2018
Visto che a rovinarci il fegato ci pensano già i nostri governanti, almeno noi proviamo a salvare il resto...A parte la "pizza Pascalina" da notare c'è la piramide Alimentare ANTI-TUMORE fatta dall'ISTITUTO NAZIONALE TUMORI!!! guardatela bene... pic.twitter.com/whp1qhqEMq