Принц Чарлз, бъдещият свекър на Меган Маркъл, ще я заведе до олтара на 19 май за сватбата ѝ с принц Хари, тъй като баща ѝ се възстановява след сърдечна операция, оповести дворецът Кенсингтън, цитиран от световните агенции.

Може ли Меган Маркъл да бъде следващата лейди Даяна? (СНИМКИ)

Меган Маркъл поиска от Негово кралско височество принц Чарлз да я заведе до олтара в храма „Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор", се казва в комюнике на двореца. „Принц Чарлз е очарован, че ще може да приеме Меган Маркъл в кралското семейство по този начин“.
След няколко дни слухове и спекулации относно присъствието на бащата на Меган Маркъл на сватбата ѝ с принц Хари на 19 май, канцеларията на двореца Кенсингтън публикува на 17 май официално изявление от името на бъдещата булка.

Меган Маркъл: Баща ми няма да присъства на сватбата

"За съжаление баща ми няма да присъства на нашата сватба", пише в официалното изявление. "Винаги ме е било грижа за него и се надявам, че той ще има възможността да се съсредоточи върху здравето си".

"Благодаря на всички за щедрата подкрепа, която получихме! С Хари нямаме търпение да споделим с вас нашия специален ден".
Семейството на Меган Маркъл – истинска драма като от сапунена опера


В началото на май таткото на Меган получи важна роля в сватбената церемония – той трябваше да отведе дъщеря си до олтара.

Впоследствие обаче се разрази скандал с папаршки снимки, на които Томас Маркъл се съгласил срещу 100 000 долара. Заради създалата се ситуация той реши да се откаже от участието си в церемонията, като посочи , че не иска повече да „излага и притеснява“ дъщеря си.

По-късно стана ясно, че татко Маркъл е получил инфаркт, но все пак променяйки отново мнението си изрази желание да присъства на сватбата и да заведе дъщеря си до олтара, ако лекарите му позволят.
Репетицията на военните за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл (СНИМКИ/ВИДЕО)

Впоследствие сайтът TMZ съобщи, че 73-годишният Томас Маркъл е претърпял сърдечна операция, което прави невъзможно присъствието му на сватбената церемония на 19 май. Лекарите са имплантирали три стента в кръвоносните съдове на пациента, уточнява TMZ.

"Чувствам се добре, но възстановяването ще отнеме много време. Забранено ми е да се вълнувам", обясни Томас Маркъл.

Чаровният принц, който ще снима сватбата на Хари и Меган (СНИМКИ)

Появиха се спекулации, че при така създалите се обстоятелства ключовата роля да заведе булката до олтара може да бъде поета от Дория Рагланд - майката на Меган.

Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл четете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук