Възможно е храните, които присъстват в менюто ни, да променят гените ни.

Храните оказват директно влияние върху нашия имунитет. Ако се храним правилно, ще имаме силен имунитет, а ако не внимаваме какво ядем – увеличаваме риска да боледуваме често.

Неправилното хранене може да причини и трайно увреждане на гените.

И отново начинът ни на хранене може да ни излекува.

Определени храни имат способността буквално да лекуват гените ни. Тези храни се наричат епигенетични модификатори. Вижте някои от тези храни:

Броколи

Броколите съдържат големи количества витамин С, К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В . Богати са и на калций, желязо, магнезий, калий и цинк.

Най-ценната съставка в броколите безспорно е сулфорафанът. Това вещество от една страна предотвратява появата на рак на стомаха и рак на кожата, а от друга спира растежа на вече зародилите се туморни клетки. 

Чесън

Здравословните ползи на чесъна се дължат на това, че унищожава бактериите, гъбичките, чревните паразити, вирусите. Чесънът действа като естествен разредител на кръвта (антикоагулант), което го прави по-добър избор от аспирина.

Той е най-ефективното средство при настинка и грип, при високи нива на холестерола, има и способността да сваля кръвно налягане.

Подсилете имунната си система през есента, за да сте здрави през зимата (ВИДЕО)

Цитруси

Цитрусите са богати на витамини и антиоксиданти, особено на витамин С. Те са превенция срещу вирусните заболявания и настинките през зимата.
 

Канела

Канелата се използва от хилядолетия и като лекарство. Тя осигурява нормално храносмилане. Укрепва стомаха и нормализира нивото на кръвната захар.

Тя е широко използвана заради мощните си антимикробни средства.

Подправката оказва благоприятен ефект върху кръвоносните съдове, предотвратява образуването на кръвни съсиреци – тромби. Използва се при лечение на разширени вени.

Вижте още по темата:

Куркума - билката, която лекува 600 болести

Десет храни с магически сили

Учените доказаха: с какъвто се събереш, сходна имунна система имаш

Пет факта за имунната система, които може би не знаете (ВИДЕО)

Как да подсилим имунитета си и да се предпазим от вируси?

Храните, които правят чудеса

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук