Християнски госпъл хор и челист тийнейджър ще осигурят част от музиката на сватбата на британския принц Хари и американската му годеница Меган Маркъл следващия месец, оповести дворецът Кенсингтън, цитиран от Ройтерс.

Ще последва ли Меган Маркъл примера на Кейт в сватбения си ден?
 
33-годишният принц Хари и 36-годишната Меган Маркъл ще сключат брак в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзорския замък на 19 май.
 
Принц Хари и Меган Маркъл подбраха музиката за сватбата си, се казва в комюнике на двореца Кенсингтън. Карън Гибсън и Кралският хор - група за госпъл музика от Югоизточна Англия, ще са сред изпълнителите. Диригентката Гибсън заяви, че се чувства поласкана и е развълнувана от този избор. "Това ще е момент, който винаги ще ценим високо", каза тя.

Принц Хари и Меган Маркъл разкриха тайни около предстоящата сватба
 
Челистът тийнейджър Шеку Кане-Мейсън, който спечели конкурса на Би Би Си за млад музикант през 2016 г., също ще е сред изпълнителите, след като принц Хари бил впечатлен от уменията му да свири по време на благотворително събитие през юни м.г.

 
"Бях слисан, когато Меган Маркъл ми се обади по телефона и попита дали бих искал да свиря на сватбата им - каза 19-годишният музикант. - Веднага отговорих "Да". Голяма привилегия за мен ще е да свиря на чело на такова прекрасно събитие."

Вижте още любопитни новини и снимки около  "сватбата на годината":

Традицията повелява: Меган Маркъл може да заеме тиара от колекцията на кралицата


Разгледайте параклиса "Сейнт Джордж", в който ще се венчаят принц Хари и Меган (СНИМКИ)

Меган Маркъл наруши годежната традиция на Даяна и Кейт (СНИМКИ/ВИДЕО)

Истински принц ще снима сватбата на принц Хари и Меган Маркъл (СНИМКИ)

Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)

Принц Хари за Меган Маркъл: Дори коргитата на баба веднага се влюбиха в нея (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА