Актьорът и музикант Бен Плат бе обявен носител на наградата „Бухнал пудинг“ за мъж на годината на шеговита церемония на театралната студентска трупа на Харвардския университет, предаде АП.

26-годишният Плат е най-младият носител на отличието в 54-годишната му история. То се връчва всяка година на изпълнители с траен и впечатляващ принос към шоубизнеса от най-старата студентска театрална трупа в САЩ, основана през 1795 г.

„Развълнувани сме да почетем Плат като нашия 54-и мъж на годината заради невероятното му влияние на толкова млада възраст на Бродуей и в Холивуд“, заяви съпродуцентът на трупата Натали Нийдъл. „Като най-младият мъж на годината Бен има впечатляваща кариера на актьор и музикант“, допълни тя.

Плат спечели награда „Тони“ през 2017 г. за участието си в постановката „Скъпи Еван Хансен“. Известен е също с превъплъщението си в образа Бенджи Апълбаум във филмовата поредица „Перфектният ритъм“. В момента се снима във втория сезон на сериала на Нетфликс „Политикът“, чийто първи сезон му донесе номинация за „Златен глобус“.


През 2018-а въчиха „Бухнал пудинг“ на Мила Кунис (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимал се е във филма "Run This Town“, който бе показан премиерно на фестивала „Саут бай саутуест“ в Остин и ще се появи по екраните през пролетта. Що се отнася до кариерата му на музикант, дебютният му албум „Sing to Me Instead“ излезе миналата година.

Сред предишните носители на отличието са Том Ханкс, Робърт де Ниро, Клинт Истууд, Харисън Форд. През 2019 г. за мъж на годината бе обявен Майло Вентимиля.
Тази година с наградата „Бухнал пудинг“ за жена на годината бе удостоена актрисата и режисьор Елизабет Банкс.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
 
БТА