/ Gulliver/Getty Images
Актьорът и музикант Бен Плат бе обявен носител на наградата „Бухнал пудинг“ за мъж на годината на шеговита церемония на театралната студентска трупа на Харвардския университет, предаде АП.

26-годишният Плат е най-младият носител на отличието в 54-годишната му история. То се връчва всяка година на изпълнители с траен и впечатляващ принос към шоубизнеса от най-старата студентска театрална трупа в САЩ, основана през 1795 г.

Gulliver/Getty Images

„Развълнувани сме да почетем Плат като нашия 54-и мъж на годината заради невероятното му влияние на толкова млада възраст на Бродуей и в Холивуд“, заяви съпродуцентът на трупата Натали Нийдъл. „Като най-младият мъж на годината Бен има впечатляваща кариера на актьор и музикант“, допълни тя.

Плат спечели награда „Тони“ през 2017 г. за участието си в постановката „Скъпи Еван Хансен“. Известен е също с превъплъщението си в образа Бенджи Апълбаум във филмовата поредица „Перфектният ритъм“. В момента се снима във втория сезон на сериала на Нетфликс „Политикът“, чийто първи сезон му донесе номинация за „Златен глобус“.

През 2018-а въчиха „Бухнал пудинг“ на Мила Кунис (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимал се е във филма "Run This Town“, който бе показан премиерно на фестивала „Саут бай саутуест“ в Остин и ще се появи по екраните през пролетта. Що се отнася до кариерата му на музикант, дебютният му албум „Sing to Me Instead“ излезе миналата година.

Gulliver/Getty Images

Сред предишните носители на отличието са Том Ханкс, Робърт де Ниро, Клинт Истууд, Харисън Форд. През 2019 г. за мъж на годината бе обявен Майло Вентимиля.
Тази година с наградата „Бухнал пудинг“ за жена на годината бе удостоена актрисата и режисьор Елизабет Банкс.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
 
БТА