Носителката на „Бухнал пудинг“ за Жена на 2019 година Брайс Далас Хауърд
Носителката на „Бухнал пудинг“ за Жена на 2019 година Брайс Далас Хауърд / Gulliver/Getty Images
Актрисата Брайс Далас Хауърд получи на шеговита церемония наградата "Бухнал пудинг" за Жена на годината, присъждана от театралната трупа на студентите в Харвардския университет, предаде Асошиейтед прес.

Снимки от връчването на приза можете да видите в галерията тук
 
Хауърд беше обявена за носителка на приза по-рано през седмицата.
 
Отличието се връчва всяка година на изпълнители с траен и впечатляващ принос към шоубизнеса от най-старата студентска театрална трупа в САЩ, основана през 1795 г.

Красиви и талантливи: Носителките на Бухнал пудинг от 1951 година до днес (СНИМКИ)
 
В изявлението относно избора на тазгодишната носителка на наградата "Бухнал пудинг" беше посочено, че Брайс Далас Хауърд е завършена актриса, която се е превъплъщавала в редица образи, получили ласкави отзиви от критиката, и се е ангажирала с разширяване ролята на жените във всеки аспект от разказването на истории. Връчването на приза - златна форма за пудинг, по традиция се предшества от костюмен парад по улиците на Кембридж. 37-годишната Брайс Далас Хауърд, позната с ролята си в поредицата "Джурасик свят", премина по парадния път в открит автомобил, обградена от костюмирани студенти с перуки.
 
Актрисата "отнесе" деликатни подигравки за миналите си роли в продукции като "Терминатор: Спасение" и във филми от поредицата "Здрач", за характерната си червена коса, както и за прочутия си баща, режисьора и носител на Оскар Рон Хауърд.

Носителката на Бухнал пудинг за Жена на 2019 година Брайс Далас Хауърд
Gulliver/Getty Images

След като получи наградата, Брайс Далас Хауърд сподели пред репортерите, че е благодарна за възможността да участва в историческото представление, в което за първи път се изявяват жени.
 
За първи път в маскарада бяха допуснати представителки на нежния пол, след като преди миналогодишната церемония от театралната трупа обявиха, че от 2019 г. към състава ѝ ще могат да се присъединяват жени.
Шествието през 2018 г. беше съпътствано от протести. Към актрисата Мила Кунис, която получи наградата "Бухнал пудинг", бяха отправени призиви да откаже от нея в знак на несъгласие с правилото на трупата да не приема жени. Поддръжници на дългогодишната традиция мъже да се превъплъщават в женски образи на свой ред настояха тя да се запази.

Връчиха „Бухнал пудинг“ на Мила Кунис (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Сред предишните носителки на наградата "Бухнал пудинг" за Жена на годината са Хелън Мирън, Марион Котияр, Клеър Дейнс, Джулиан Мур, Ан Хатауей, Хали Бери, Катрин-Зита Джоунс, Ейми Полър, Кери Уошингтън.

Вижте всички носителки на Бухнал пудинг от 1951 година до днес (СНИМКИ)
 
Тазгодишният носител на наградата "Бухнал пудинг" за Мъж на годината е актьорът Майло Вентимиля. Той ще получи отличието си на 8 февруари.

Вижте и всички мъже, печелили „Бухнал пудинг“ за Мъж на годината през годините (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА