Специални формати и новини в 17-часова програма ще информират зрителите в деня на вота
На 9 юни българските граждани за пореден път се отправят към изборните секции. В деня на вота за 50-ото Народно събрание и Европейски парламент, опитните журналисти на NOVA поглеждат зад кулисите на властта. Екипът на медията ще предложи специални формати и новинарски емисии в продължение на 17 часа. Пълно информационно покритие, проверена информация, прецизни анализи и социология от ново измерение в 4К качество очакват зрителите на NOVA тази неделя.

В 7:00 ч. започва „Събуди се с избора на България“, за да проследи началото на изборния ден. Водещи на сутрешния формат ще бъдат Марина Цекова от модерния студиен комплекс на NOVA и Мариян Станков-Мон Дьо, който ще разговаря със своите събеседници в изнесеното студио на медията в сърцето на София. Звездни гости, покорявали върхове и риалити формати, популярни личности от различни сфери на обществения живот, многодетно семейство, чужденци и дори столетник, са само част от интересните събеседници на предаването. Допълнително журналистите на NOVA ще се включат с репортерски разкази на живо от цялата страна.

Новинарските емисии с обобщение на случващото се на всеки кръгъл час по време на сутрешния сегмент са поверени на Христо Калоферов. В 12:00 ч. утвърденият журналистически тандем Ани Салич и Николай Дойнов ще покажат най-важното до момента с едночасова емисия. Нова информация за изборния ден ще бъде представена в Новините на NOVA още в 15:00 ч., 17:00 ч. и 19:00 ч.

Пулсa на изборния ден ще продължи да следи Даниела Тренчева в специалния следобеден формат „Изборът на България – Ти решаваш“. Между 13:00 ч. и 15:00 ч. журналистът на NOVA ще срещне един спортист в библиотеката, ще участва в кулинарен дуел между София и Брюксел, а знаково лице на медията ще се включи от Северна Индия, за да стигнем след това до Южна Африка.


В 15:15 ч. идва време за „На фокус: Изборът на България“ с Лора Крумова от специалното студио на NOVA, издигнато в Триъгълника на властта. Уникални комбинации от гости очакват зрителите при Ларгото – любими герои от телевизионни формати, актьори, влогъри, любители на адреналина и лица от модните корици.

Кои партии ще управляват страната и кои ще бъдат избраниците за Европейския парламент? Отговорите на тези въпроси ще дадат водещите Мира Иванова и Виктор Николаев с техните гости. Специалното вечерно предаване „Изборът на България - Новата власт: от София до Брюксел“ започва в 17:00 ч. и от него ще научим развръзката в изборния ден. Още две изнесени телевизионни студия ще предложат всички гледни точки на зрителите – Лора Инджова ще бъде в центъра на София с първи блиц коментари и реакции от партиите, а Анна-Мария Конова ще проследи атмосферата от специалното студио на NOVA в Европарламента в Брюксел със световно признати анализатори. Николай Дойнов традиционно ще представи на зрителите първите социологически резултати от
изборите „2 в 1“ с помощта на социология от ново измерение в 4К качество. NOVA отново работи с авторитетните социологически агенции – „Тренд“ и „Галъп Интернешънъл“.

Нова Бродукастинг Груп дава възможност на българите в страната и чужбина да проследят изборния ден в реално време на всички свои платформи – в телевизионния ефир на NOVA и NOVA NEWS, в ефира на радио NOVA NEWS, както и в сайтовете Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg. Бърз достъп до най-важните новини ще осигури и мобилното приложение на NOVA, с което потребителите ще се информират за всичко важно и актуално. Новините на NOVA могат да бъдат открити и във Facebook, Instagram, Twitter, Telegram и Viber.

Не пропускайте „Изборът на България - Новата власт: от София до Брюксел“ с най-важното от изборния ден в ефира и платформите на Нова Броудкастинг Груп.