Заловиха похитителите на племенник на бивш транспортен министър
21253

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Заловиха похитителите на племенник на бивш транспортен министър
  • Заловиха похитителите на племенник на бивш транспортен министър

23-годишният Александър Краус е бил отвлечен от трима криминално проявени в София, съобщиха за Дарик полицейски източници. От близките му са поискани 50 000 евро откуп. От МВР твърдят, че отвлеченият е от известна столична фамилия, свързана с политиката в близкото минало. По информация на Дарик, похитеният е с двойно немско и българско гражданство.

23-годишният Александър Краус или Краузе според различните версии е изчезнал преди ден в покрайнините на София. Часове след като е отвлечен похитителите се обаждат на близък на момчето 35-годишен бизнесмен и искат откуп в размер на близо 50 000 евро. Роднините на момчето обаче подават сигнал в полицията.

При специализирана акция късно снощи в района на спирка "Орион", на бул. "Сливница", антимафиотите са арестували тримата похитители, които са криминално проявени и са на 28-, 33- и 35-годишна възраст.

„Трите лица бяха неутрализирани и задържани. Естествено беше оказана физическа сила в рамките на закона. Лицата са приведени в поделението на МВР", разказа зам. градският прокурор Роман Василев.



Установено е, че заложникът е прекарал близо 24 часа в плен в хотел. По време на акцията са претърсени няколко столични адреса, от които са иззети веществени доказателства по случая. Води се досъдебно производство в Софийска окръжна  прокуратура.

„Трите лица бяха неутрализирани и задържани. Естествено беше оказана физическа сила в рамките на закона. Лицата са приведени в поделението на МВР", разказа зам. градския прокурор Роман Василев.

Днес бяха претърсени няколко столични адреса, от които бяха иззети веществени доказателства по случая. Води се досъдебно производство в Софийска градска прокуратура.

Според информациите Александър Краус е близък роднина на бившия министър на транспорта Вилхелм Краус. Неговият син Михаил също стана жертва на похитители - в края на октомври 2007 г. Първоначалният иск на похитителите тогава беше за 1 млн. евро. и беше отправен към брат му Антон Краус, известен най-вече като собственик на част от маршрутните таксита в София. При преговорите му за по-ниска сума като отговор той получава част от малкия пръст на брат си. Отвлеченият Михаил Краус се занимава с отглеждане на лозя и винопроизводство. За да спасят живота му, роднините му платили откуп от 300 000 евро. Близките получили инструкции да хвърлят сака с парите в контейнер за отпадъци, откъдето после похитителите си го прибрали. Вечерта на 19 ноември 2007 г. Михаил е намерен в покрайнините на София.