За трети път от началото на годината съдът не даде ход на делото срещу кмета на община Лозница Айхан Хашимов. Поводът този път бе, че един от деветимата подсъдими - шеф на строителна фирма от Варна - получил бъбречна криза и влязъл в болница. Заболяване на адвокат бе повод предишния път да се отложи процеса.

Хашимов е подсъдим заедно с двамата си заместници Гьокчан Ахмед и Мехмед Билялов, други двама служители в кметството Метин Мустафов и Шоаиб Зинорейн и четирима предприемачи - Диян Стойков от Варна, Димо Йорданов, Хашим Хашимов от Цар Калоян и Николай Тодоров от Трапище. Разследването срещу тях е за неправомерно разходване на бюджетни средства и за умишлена безстопанственост, щетите за държавния бюджет от ремонтите на пострадали от мними бедствия сгради са в размер на 627 272 лв.

Залата в Окръжен съд-Разград днес едва побра всички ангажирани с процеса, освен осемте явили се подсъдими, там бяха осем адвокати, след които и бившия депутат от НДСВ Борислав Ралчев. Явиха се и 12 от призованите за днес 20 свидетели, за сряда бяха изпратени призовки на още 10.

Процесът бе отложен за 5 октомври.