За трети път отложиха дело срещу общински кмет от Разградско
За трети път отложиха дело срещу общински кмет от Разградско / снимка: DarikNews.bg, Радка Минчева

За трети път от началото на годината съдът не даде ход на делото срещу кмета на община Лозница Айхан Хашимов. Поводът този път бе, че един от деветимата подсъдими - шеф на строителна фирма от Варна - получил бъбречна криза и влязъл в болница. Заболяване на адвокат бе повод предишния път да се отложи процеса.

Хашимов е подсъдим заедно с двамата си заместници Гьокчан Ахмед и Мехмед Билялов, други двама служители в кметството Метин Мустафов и Шоаиб Зинорейн и четирима предприемачи - Диян Стойков от Варна, Димо Йорданов, Хашим Хашимов от Цар Калоян и Николай Тодоров от Трапище. Разследването срещу тях е за неправомерно разходване на бюджетни средства и за умишлена безстопанственост, щетите за държавния бюджет от ремонтите на пострадали от мними бедствия сгради са в размер на 627 272 лв.

Залата в Окръжен съд-Разград днес едва побра всички ангажирани с процеса, освен осемте явили се подсъдими, там бяха осем адвокати, след които и бившия депутат от НДСВ Борислав Ралчев. Явиха се и 12 от призованите за днес 20 свидетели, за сряда бяха изпратени призовки на още 10.

Процесът бе отложен за 5 октомври.