И тази вечер майки на деца с увреждания, искащи оставката на вицепремиера Валери Симеонов, излязоха на протест в столицата.
 
Както всяка вечер, протестът започна в 17.30 ч. пред Министерски съвет. В 24-ия ден от протеста бе организирано и авто-мото шествие, за което се събраха автомобили, мотористи и колоездачи пред сградата на Българката народна банка (БНБ). Майките умишлено не обявиха предварително маршрута на автошествието. То тръгна от площад "Александър Батенберг" по бул. "Тодор Александров" и стигна до кооперативния пазар в кв. "Люлин".

Социалният министър остава начело на Съвета за интеграция на хората с увреждания, реши комисия в НС

Вчера майките призоваха всички подкрепящи ги днес да изпратят имейл на Варели Симеонов. Идеята е всички, искащи неговата оставка, да му изпратят послание и да изразят недоволството си и желанието той да напусне поста си. Организираната кампания започна в 11 часа сутринта, като по думите на майките доста хора са се вързали с тях и са им казали, че са изпратили имейли на посочения адрес.

 
Днес стана ясно, че министърът на труда и социалната политика ще остане председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания и в новия закон за хората с увреждания. Това бе решено от социалната комисия в парламента, която прие на второ четене текста от законопроекта. По думите на протестиращите майки обаче това не спасява поста на Симеонов.

Отново протест блокира пътен възел „Даскалово”

Днешното протестно шествие бе подкрепено и от недоволните от цените на горивата, размера на данъците за старите коли и очаквания скок на застраховката "Гражданска отговорност".