Версиите на Пламен Цеков за лобиския текст се разминават, твърди Мая Манолова
30703

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Версиите на Пламен Цеков за лобиския текст се разминават, твърди Мая Манолова
  • Версиите на Пламен Цеков за лобиския текст се разминават, твърди Мая Манолова

Временната анкетна комисия, която разследва скандала с публикуването на лобиски текст в „Държавен вестник", ще предложи на председателя на парламента Цецка Цачева среща по темата. На днешното заседание отново не се яви зам.-председателят на здравната комисия Пламен Цеков, който изчете лобиския текст в пленарна зала. Той обаче предостави на комисия писмените си обяснения.

Мая Манолова обясни, че на следващото заседание в петък ще очакват Цеков лично да се яви и да коментира скандала. „Г-н Цеков представи поредната версия, или поредната лъжа, пред временната комисия за изясняване на истината по случая. И поради тази причина ние отправяме към него последна молба да се яви на следващото заседание на комисията и да каже истината по отношение на това кое го е мотивирало да направи въпросната поправка в пленарна зала, кои са юристите, с които я е консултирал и коя в крайна сметка е истинската версия по случая", заяви Манолова.

„Той твърди, че между двете му обяснения - пред здравна комисия и пред нашата анкетна комисия, няма разлика, което е малко нахално, защото стенограмите са публични. Всеки може да прочете, че в единия случай той се позова на късогледството си, а в другия случай твърди, че е представил редакция, консултирана с юристи. В момента има разминаване в това, което твърдят различните участници в този скандал", каза още тя.