С траурно шествие в парк „Врана“ тленните останки на цар Фердинанд I ще бъдат пренесени до двореца „Врана“, където ковчегът ще бъде поставен в централното фоайе.
 



Процесията започна от Главния вход на парка, след като катафалката с тленните останки на цар Фердинанд I пристигна от Летище София.

 


 



Траурната процесия ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, заедно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, официален пратеник на Светия Синод, и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

На добър път към дома“: Кобург изпрати тленните останки на цар Фердинанд към България (СНИМКИ) 


Там гвардейският оркестър ще изсвири първия български химн „Шуми Марица“.

Възкръсналата история: Всичко, което трябва да знаете за цар Фердинанд

Траурната церемония ще се проведе пред централния вход на „Врана“, след което ковчегът ще бъде поставен в централното фоайе, където ще се състои кратко прощаване в семеен кръг.

След това вратите на двореца ще са отворени за гражданите, желаещи да отдадат последна почит пред ковчега на покойния цар Фердинанд.

Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в София

Завръщането на тленните останки на цар Фердинанд се случва 76 години след смъртта на монарха. До сега останките бяха положени в криптата на църквата "Св. Августин" в баварския град Кобург.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google Nes Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
БГНЕС