С траурно шествие в парк „Врана“ тленните останки на цар Фердинанд I ще бъдат пренесени до двореца „Врана“, където ковчегът ще бъде поставен в централното фоайе.
 

Булфото


Процесията започна от Главния вход на парка, след като катафалката с тленните останки на цар Фердинанд I пристигна от Летище София.

 

Тленните останки цар Фердинанд в двореца Врана
БГНЕС


 

Булфото

Булфото


Траурната процесия ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, заедно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, официален пратеник на Светия Синод, и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

Булфото

БТА

БТА

На добър път към дома“: Кобург изпрати тленните останки на цар Фердинанд към България (СНИМКИ)

Там гвардейският оркестър ще изсвири първия български химн „Шуми Марица“.

Възкръсналата история: Всичко, което трябва да знаете за цар Фердинанд

Траурната церемония ще се проведе пред централния вход на „Врана“, след което ковчегът ще бъде поставен в централното фоайе, където ще се състои кратко прощаване в семеен кръг.

Булфото

Булфото

След това вратите на двореца ще са отворени за гражданите, желаещи да отдадат последна почит пред ковчега на покойния цар Фердинанд.

Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в София

Завръщането на тленните останки на цар Фердинанд се случва 76 години след смъртта на монарха. До сега останките бяха положени в криптата на църквата "Св. Августин" в баварския град Кобург.

Булфото

Булфото

Булфото

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google Nes Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
БГНЕС