/ ThinkStock/Getty Images
Три деца и един възрастен са били ранени при експлозия по време на химическо шоу в местна библиотека в Дания, съобщи полицията, цитирана от АФП.

22-годишен студент, който провеждал експеримент, е бил сериозно ранен и откаран в болница, се казва в изявление на полицията, но животът му не е в опасност.

Две от трите деца са получили по-леки наранявания, изискващи болнична помощ, докато при третото не се е наложило да постъпва в болница, допълни полицията.

Причината за експлозията не е известна веднага, а полицията заяви, че нейните експерти са установили, че „на мястото на инцидента не е имало опасни химикали“.

Според организаторите от университета в Олборг целта на демонстрацията е била да се „покажат различни начини за създаване на експлозии“.

Полицията съобщи, че около 40 зрители са се събрали да наблюдават шоуто в библиотеката Тондер в Южна Дания.

Междувременно в реклама за шоуто на уебсайта на град Тондер се казва, че то ще бъде проведено от студенти по химия от университета, които ще демонстрират „как химията играе роля в нашето ежедневие“.

Тя обещаваше "шоу с вълнуващи експерименти изпълнени с огън, взривове, страхотни цветове, химически реакции и образователни знания за малки и големи“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня