Ще довършим докрай започнатото от Ваньо Танов, обеща премиерът
84865

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ще довършим докрай започнатото от Ваньо Танов, обеща премиерът

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ще довършим докрай започнатото от Ваньо Танов, обеща премиерът
  • Ще довършим докрай започнатото от Ваньо Танов, обеща премиерът
  • Ще довършим докрай започнатото от Ваньо Танов, обеща премиерът

Стотици русенци си взеха последно сбогом с директора на Агенция "Митници" генерал Ваньо Танов.

На поклонението пред тленните останки, което беше днес в сградата на Русенския театър, присъства премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, главният секретар на МВР комисар Георги Костов, новият директор на Агенция "Митници" Розалия Димитрова и много близки, приятели, колеги.

Ще довършим докрай започнатото от Ваньо Танов, каза Бойко Борисов в словото си по време на траурната церемония. Министър-председателят изказа своите съболезнования пред близките на генерала.

"Да говорим в минало време не е добре. Какво ли не сме правили заедно. В последните години какво ли не ни мина през главата - на него и на мен. Винаги сме били заедно", каза Борисов.



Държавата ще награди посмъртно Ваньо Танов с орден "За гражданска заслуга"

Министър Владислав Горанов заяви, че е трудно да се говори в миг, в който изпращаш приятел и колега.

"Днес трябваше да сме заедно на работа. Планирахме как по-добре и по-усърдно да работим за държавата - нещо, което Танов е правил през целия си живот. Болезненото му чувство за справедливост го гнетеше - вдигаше кръвно, ядосваше се с всички несправедливости, с които се сблъскваме в ежедневната си работа. Нямаше време и да боледува. Не искаше да губи и миг да се занимава със себе си, със своето здраве. Предпочиташе да работи. В името на неговата памет ще продължим всичко, за което той се бореше - за справедливост, за върховенство на закона и за държавата, за да може неговите деца и неговите внуци да се гордеят с генерала Танов", сподели Горанов.

Погребват Ваньо Танов в Русе

Новият директор на Агенция "Митници" Розалия Димитрова заяви, че Ваньо Танов е честен, принципен и много достоен човек.

На поклонението кметът на Русе Пламен Стоилов каза, че България губи достоен човек, чийто живот е бил подчинен в служба на хората.

Генерал-майор Ваньо Танов почина на 29 февруари на 57-годишна възраст.

Източник: БТА