Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков възмути демократичната общественост с термина "бивши хора", взаимстван от болшевиките в СССР и използван от БКП. Това се посочва в позиция на СДС, изпратена от пресцентъра на партията.

"Не сме учудени, че точно Рашков използва този термин. Той е комунистически следовател от Живково време, закърмен с идеологията и методите на ДС. Бивши комунисти няма, и назначеният от Радев служебен министър го доказа нагледно", заявяват от СДС.

В позицията си СДС изразява омерзение и от факта, че 30 години след демократичните промени, продължават да изпълзяват и да заемат важни държавни длъжности комунистически кадри, които не крият реваншистката си същност.

"Притеснени сме, че промяната, заради която Радев вдигна юмрука си, е всъщност завръщане на тъмните времена на цензура, заплахи и разправа с неудобните и несъгласните. Притеснени сме, че така наречените протестърски партии, които уж защитаваха демокрацията и свободата по време на летните протести миналата година, сега мълчат, сякаш нищо не се е случило", се посочва в изпратеното становище.


"А в демократична България "бивши хора" не може да има, и всеки, който си позволи да употребява такива думи, трябва да понесе отговорността си. На ход е Радев", смятат от СДС.