Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внесе необходимите документи и 9999 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април. Двете формации обявиха, че са подписали официално споразумението за съвместното явяване на предстоящите избори.

След внасянето на документите, необходими за регистрацията на коалицията, съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков припомни написаното на сградата на Народното събрание, че съединението прави силата и коментира, че днес вкарват истински смисъл в това, за да имат силна група на реформаторски сили в следващия парламент, така че най-накрая надеждата на всички българи да стане реалност. Вярваме, че надеждата заедно ще можем да я постигнем заедно, не само ние, но и цялото гражданско общество, което се надява за нова България, за България, за която всички си мечтаем - време е да го направим заедно, добави Петков. 

Официално: ПП и ДБ подписаха споразумение за общо явяване на изборите


Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България" (ДБ), каза че България трябва да тръгне напред. Той коментира, че всички имаме усещане, че България е спряла, защото силите на статуквото са забили пети и не дават България да тръгне. Нашата коалиция трябва да получи мандат да управлява, да налага условия, да налага дневен ред и да провежда реформи, а за това се изисква голяма политическа сила, добави Иванов.



Призивът ни към всички български граждани е "подкрепете ни, защото иначе България ще продължава да тъне в това безвремие", каза Христо Иванов.





Съпредседателят на ПП Асен Василев коментира въпрос, свързан с бюджетната политика, като подчерта, че според данни на Европейската комисия, България е реализирала ръст от 3,9 процента за миналата година. По думите му основното, което ЕК казва с тези данни, е че е водена адекватна политика по доходите и адекватни социални плащания, които са подпомогнали потреблението сред населението. Той посочи, че с коалиционните си партньори от ДБ са се договорили, че ще спазват три процента бюджетен дефицит, в рамките на който ще се направят всички социални плащания.



На въпрос дали ще говорят за импийчмънт на президента Румен Радев в рамките на предизборната кампания Асен Василев посочи, че за такъв може да се говори, когато има парламент.

Нелли Желева, Десислава Антова/ БТА