ПП ДБ избори Асен Василев Кирил Петков Атанас Атанасов
ПП ДБ избори Асен Василев Кирил Петков Атанас Атанасов / пресцентър,
Лидерите на партиите в коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ подписаха официално споразумението за съвместното явяване на парламентарните избори на 2 април, съобщиха от пресцентъра на ПП.

Подписи под споразумението сложиха Кирил Петков и Асен Василев за "Продължаваме Промяната", Христо Иванов за „Да, България“, Атанас Атанасов за „Демократи за силна България“, Владислав Панев и Добромира Костова за „Зелено движение“.

Коалиционните партньори се съгласяват да обединят сили в постигането на една обща цел: развитие на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика, висок стандарт на живот и намаляващо неравенство.
 

ПП ДБ избори Асен Василев Кирил Петков Атанас Атанасов Христо Иванов
пресцентър,


„Поемаме ясен ангажимент заедно да продължим демократичната промяна и да работим за изграждане на истинско модерно управление. Наша обща отговорност е да осигурим ясна посока за развитие и да направим следващите конкретни стъпки за реформиране на институциите, за да върнем доверието на гражданите и да модернизираме страната“, се казва в декларация, която оформя принципите и целите на коалицията.  

ДБ и ПП подписаха коалиционно споразумение за изборите

Във вторник (14 февруари) в 11 часа коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще внесе в ЦИК документите за регистрация за изборите.

Така новата коалиция подписа и финална декларация за предстоящите избори:

"Ние – представителите на партии, движения, организации и граждани, заставаме зад една обща цел: Развитие на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика, висок стандарт на живот и намаляващо неравенство. Тази България изисква образовано, здраво, съзидателно и солидарно общество на свободни и равноправни граждани, които са горди с миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето", гласи декларацията.

"Съзнавайки важността на момента, създаваме настоящата широка платформа за обединение, за да осъществим заедно политиките и каузите на нашите организации. Заедно можем да върнем справедливостта и да оставим в миналото корупционните модели и свързания с тях застой. Обединението ни около демократични ценности и принципи и общите ни действия ще отключат огромния потенциал на България", продължава още позицията на формацията.

"Съединението прави силата! Този девиз, изписан на българския герб, посочва пътя, по който можем да осъществим българската мечта - не след години, а сега. Съединението на всички български граждани, които знаят, че нямат нужда от спасител, а че обединени могат да преобразят държавата и да ни направят „равни с другите европейски народи“, както ни е завещал Апостола на свободата Васил Левски", завършва декларацията.