Представители на превозвачите продължават с протестите, които обявиха като ежедневни, пред сградата на Министерството на транспорта в София.

Таксиметровият бранш обеща по-чисти коли и по-добри услуги пред Събев
 

Протестът ще продължи до петък, 3 юни, и ще бъде от 10 до 17 часа всеки ден.


По думите на превозвачи и шофьори, всеки, който иска „да поздрави министър Събев“ е добре дошъл при тях.
Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

На 18 май се проведе общ протест на служители в градския транспорт, превозвачи и таксиметрови шофьори. Те излязоха на демонстрации в София, за да изкажат исканията си към управляващите относно мерките за справяне с проблемите в бранша. Трите протеста започнаха от рано сутринта на различни места, като поетапно бяха затворени кръстовища и булеварди. Въпреки че първоначално бяха на различни локации, и трите групи протестиращи се събраха преди обяд пред Министерския съвет (МС). Около 8:00 часа работещите от „Столичен електротранспорт“ ЕАД, „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Метрополитен“ ЕАД и „Център за градска мобилност“ ЕАД се събраха на три ключови места - кръстовището „Петте кьошета“ и площадите „Лъвов мост“ и „Сточна гара“. Протестът им продължи с шествие към Министерството на финансите и приключи пред МС.

 

БГНЕС