Очертава се много по-трудно управление с много повече компромиси и по-малко затворени възможности за модернизация на страната. ГЕРБ ще бъде много по-зависима от ДПС. Такова мнозинство обаче ще търпи критики от опозицията, част от нея ще бъде и ПП-ДБ. Това каза за по NOVA NEWS д-р Ваня Нушева - преподавател по изборни системи.

"Използваме машините като принтери. В поредица от различни избори бе употребена различен вид хартия, а това влияе на техническите неизправности. Аритметичните грешки в сборовете са най-често срещаните, вероятно заради преференциите и неразбраните инструкции. Машините трябва да се използват заради електронната си памет, това облекчава много членовете на СИК в край на изборния ден. Софтуерът е база данни за информация, но не се употребява с пълния си потенциал", смята тя.

По думите ѝ Христо Иванов не е трябвало да поема отговорността за резултатите на ПП-ДБ.

"В управлението и предизборната кампания ПП допусна поредица от грешки. Кирил Петков е харизматичен лидер, но от комуникационна гледна точка имаше неправилни ходове, както и разминаване между думи и действия", посочи Нушева.


Oще гледайте във видеото.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня