ДПС не се разцепва. ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред и ще бъдем заедно. На никого няма да позволим да цепи и да интригантства.

Това заяви в кратък коментар председателят на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента по повод напрежението в движението. И нарече слуховете за раздор в отношенията му с почетния председател Ахмед Доган "прибързана радост на проруските партии".

Джевдет Чакъров: Има напрежение в групата, но да се надяваме, че няма да се разцепим

 
Аз няма да позволя на дребни интриганти, които сега мътят и неговата глава и моята глава да застрашат партията. Партията е на нашите хора, ние трябва да сме до тях и да бъдем все по-големи.
Делян Пеевски



Пеевски обясни, че има различия само с определени хора в движението. И увери, че няма да бъдат изключвани повече депутати - само тези, от които местните организации са свалили доверието си. Искам да се чуват регионите и който не харесват хората - не искам да е депутат, не искам да се бърка из организациите, да потиска хората и да ги мачка. Държа хората на ДПС спокойно да си избират своите представители, обясни Пеевски.

Още един изключен депутат от парламентарната група на ДПС

Четиринадесетте депутати, които гласуваха против Росен Желязков, няма да бъдат изключени, стана ясно от думите му. Разумът е с г-н Доган да бъдем заедно, ДПС няма да се разцепи, каза още Пеевски.

И добави, че ДПС ще върне веднага втория мандат.

Третият мандат вероятно също няма да е успешен и е ясно, че вървим към избори, каза още председателят на движението.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня