Няма да коментирам думите на министър-председателя, ще коментирам нашата позиция и най-вече текста от коалиционното споразумение, на което ние държим.Това „напрежение“ е малко преувеличено. Диалогът е нормален. С премиера разговаряме съвсем нормално по всички теми. Според нас трябва да се свика този експертен състав и те дадат най-доброто предложение за България. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по повод бъдещето на АЕЦ „Белене“.

Ние сме лоялни коалиционни партньори, политически коректни. В споразумението пише, че експертен екип ще оцени възможностите за изграждане на нова ядрена мощност или в АЕЦ „Белене“, или на площадката на АЕЦ „Козлодуй“ - като прецени икономическите, финансовите параметри и кое е по-добре за българския народ. Тогава ще вземем политическото решение“, заяви Нинова.

Има ли искри в управляващата коалиция заради АЕЦ „Белене“ (ОБЗОР)

По думите ѝ това, на което те държат, е единствено да се спазва коалиционното споразумение

Припомняме, че днес Изпълнителното бюро на БСП излезе с официална позиция, като отговор на думите на премиера Кирил Петков в интервю, в което той нарича проекта „локва“ и смята, че нови мощности в АЕЦ „Козлодуй” биха били по-рентабилни.


БСП с позиция и призив за изграждането на АЕЦ „Белене“

Началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова също коментира темата за АЕЦ Белене. Тя заяви, че има коалиционно споразумение, в което е залегнало развитието на ядрената ни енергетика. Предстои анализ кой проект е по-добър - Белене или Козлодуй