"Радвам се, че можем да продължим разговорите. Както от тук напред да намерим общ път. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително", заяви Корнелия Нинова на старта на консултациите с "Продължаваме Промяната" за съставяне на ново правителство. 


И допълни кои са темите, по които двете партии имат общо мнение:

"За борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но искаме да допълним програмата на правителството, ако съставим такова, с няколко теми. Това са социалната политика и продължаване на социалния вектор, здравеопазване, образование и икономика, плюс вашите, абсолютно ги припознаваме, за борба с корупцията и със стария модел на управление. Така че, нека започнем тези преговори. Надявам се дадат резултат, ние сме на разположение. Както по политическата рамка, така и по секторни политики", категоричне бе Нинова. 


"Изключително много се радвам да започнем консултациите. Както всички знаем, пред нас има една много тежка и отговорна задача, в рамките на всички тези кризи, които имаме, все пак да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората", заяви Асен Василев при старта на преговорите с БСП. 


"Благодаря за поканата, можем да започнем разговора с една добра новина", започна консултациите лидерът на БСП Корнелия Нинова. 




Много се радвам, че можем да обявим, че някои от големите търговски вериги обявиха намаление на цената на хляба с 20%. Това е дна от мерките, които ние Ви предложихме, а Вие се съгласихте", добави Нинова. 


“Продължаваме Промяната” започна разговорите за нова коалиция с представители на “БСП за България”. 


Срещата ще се проведе в зала "Запад" на Народното събрание.


Василев: Първо трябва да намерим политическа подкрепа, после ще говорим за персонален състав



От "Продължаваме Промяната" се надяват да получат подкрепа от поне 121 народни представители за сформиране на нов кабинет с министър-председател Асен Василев. От там са изготвили план за управление в следващите шест месеца за превеждането на България през икономическата и политическата криза, съобщиха от пресцентъра на ПП.