“В условията на пандемия много състезания бяха отменени, но нашият маратон се провежда", заяви спортният министър Красен Кралев, който писъства на официалния старт на Маратон София 2020.

"Тази година трасето е ново и по-удобно за участниците. Поздравявам организаторите за отличните условия, които предоставят и пожелавам на всички стартирали да финишират, защото самото завършване е успех. Самият факт, че тук участват над 2700 души, 300 от които са чужденци, показва интереса към софийския маратон. Организацията на спортни събития в такива условия е изпитание за всички, но организаторите имат огромен опит и всички правила и норми са спазени, така че аз съм изключително доволен от това, което виждаме като организация и като интерес към маратона", коментира Кралев.

Маратонът на София е част от веригата “Бягането начин на живот”. Победителят в нея ще стане ясен след провеждането и на последната надпревара във Варна, която е на 7 ноември. Стартът в морската столица ще бъде под егидата на Красен Кралев.

И през тази година софийският маратон се проведе с благотворителна кауза. Организаторите ще отделят по един лев за всеки стартирал за изграждането на спортна площадка за деца с аутизъм.  
БГНЕС