Край на хартиените листовки, от днес изпитът за книжка само на таблет
81997

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Край на хартиените листовки, от днес изпитът за книжка само на таблет
  • Край на хартиените листовки, от днес изпитът за книжка само на таблет

От днес листовките за кандидат-шофьорите са само на таблет. Хартиеният вариант на теоретичния шофьорски изпит отпада напълно във всички области на страната. Това съобщи днес директорът на ИА „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов.

Половината въпроси в изпитните листовки объркват кандидат-шофьорите

По данни на Автомобилна администрация към момента под 3% от изпитваните са предпочитали да решават листовките на хартия. От началото на годината кандидат-шофьорите, които са избирали хартиените листовки са ставали все по-малко.

„В края на първото тримесечие на тази година изпитните тестове бяха близо 8%, второто тримесечие показа, че изпитите станаха на 6%. До миналата седмица вече под 3% бяха изпитните тестове на хартия. Имаме областни отдели, където са под 1% използването на хартиени тестове за последната година”, обясни той.

Нововъведения спират измамите при изпитите за шофьори

При провеждане на теста на таблет резултатите стават ясни още с приключването на изпита. „Решава се изпитният тест в рамките на 40 минути. Ако го решите на 20-тата минута, на секундата ви излиза резултатът да или не. Може да погледнете и самите грешки, които сте направили при решаване на изпитните въпроси”, разясни още Цветанов. 



Всички областни дирекции на Автомобилна администрация вече са обезпечени с достатъчно таблети, включително и с резервни бройки.