"Осем човека от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и шест от "БСП за България" не се регистрираха в пленарната зала, с което на практика събориха кворума и провалиха възможността сега да гласуваме оставката на Росен Желязков", обяви пред журналисти в парламента председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

При откриване на заседанието не бе събран необходимият кворум, за да започнат депутатите работа.

ПП-ДБ искат предсрочно освобождаване на Росен Желязков

"Тези хора, които вчера избягаха да се подпишат под нашето искане, а след това взеха подписите на БСП, днес заедно с БСП провалиха кворума", подчерта Костадинов. По думите му "това е апотеоз на политическото лицемерие, на продажничеството и на предателството в този парламент". Мисля, че това е "достоен позорен завършек на този срамен 49-ти парламент, защото се оказа , че всъщност ПП-ДБ и БСП на практика сега спасиха мандата на Росен Желязков", смята Костадинов.  И добави, че не се знае дали ще бъде събран кворум . Според него има договорка между ПП-ДБ, БСП и ГЕРБ. 

Вчера постъпи проект за решение за предсрочно освобождаване на председателя на парламента Росен Желязков, внесен и подписан от народни представители от "Продължаваме промяната - Демократична България" и от "БСП за България".


Правилникът на НС предвижда , че предложението за предсрочно освобождаване на председателя се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Нелли Желева/БТА