Голямото прибиране след дългата почивка (СНИМКИ)
84924

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Голямото прибиране след дългата почивка (СНИМКИ)

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Голямото прибиране след дългата почивка (СНИМКИ)
  • Голямото прибиране след дългата почивка (СНИМКИ)
  • Голямото прибиране след дългата почивка (СНИМКИ)

След поредицата от почивни дни трафикът към столицата и големите градове е засилен. По тази причина е създадена и организация за оптимално придвижване на завръщащите се.

Най-интензивно е очаква движението на входовете на София, по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма" и пътя Е-79 София - Кулата.

Автомобилният поток в столицата е много интензивен, обясни заместник-началникът на столичния КАТ Стойчо Константинов. Най-натоварени са участъците: село Лозен по Околовръстното до Младост 4 и от Владая до квартал "Княжево".

Константинов припомни, че алтернативен маршрут за главния път Е-79 може да бъде магистрала "Люлин", откъдето хората могат да влизат в столицата. Като алтернатива на Околовръстното пък може да служи "Цариградско шосе", откъдето след "Павел Красов", през "Горубляне" или през "Младост" хората да се включват в други артерии.



За часове бе ограничено движението при км 131 от АМ "Тракия" в посока Бургаспоради пътно произшествие. ТИР се удари в лек автомобил и аварира, като при инцидента няма жертви. Малко преди 19.00 часа движението бе частично възстановено, като колите минаваха в изпреварващата лента.

Трафикът се пренасочва при Войводиново, по пътя Войдиново - Раковски - Брезово и след това по пътя Брезово - Плодовитово.Шофьорите могат да използват и стария път Пловдив - Поповица - Чирпан.

Единственият затворен проход е "Шипка", а на прохода „Петрохан" е забранено движението на камиони над 12 т. Отделно от това товарните автомобили преминаващи от там трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени и допълнителни сили.

До 22 часа ще бъде ограничено и движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления.
Всички ГКПП работят при пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция".