Повече от 70% са спаднали опитите за нелегално преминаване . Това заяви служебният премиер Димитър Главчев от ГКПП „Капитан Андреево“.

"Това
 е благодарения на съвместните усилия на три държави", подчерта той. 

Служебният премиер заяви още, че 90% са намалели опитите за нелегално преминаване  на граница през област Одрин. 

Припомняме, че днес преди заседание на МС Главчев подчерта, че се предвижда ГКПП „Капитан Андреево“ да стане най-големият сухоземен пункт в света. 

 „Това е част от цялостния план, който искаме да приемем за цялостна модернизация на ГКПП-та. Ние предприехме подход с Турция трасетата да са симетрични и да може да се извършва проверка и от двете страни. Такива срещи ще проведем и с други държави, които искат. Предвижда се ГКПП „Капитан Андреево“ да стане най-големият сухоземен пункт в света, затова трябва да се регулира трафикът там", зави той. 


Главчев ще посети ГКПП „Капитан Андреево“

„На 1 юни всички станахте свидетели, че стартирахме разчистването на терена на Националната детска болница. Датата не беше случайна, надявам се да не ни се сърдите за закъсняването. От министерство на здравеопазването влязоха в комуникация с международната инвестиционна банка. И от там са получили потвърждение, че и този срок ще бъде съкратен – преди края на годината ще имаме в тези два сегмента ще имаме значителен напредък“, допълни той.

Премиерът също допълни, че е останал с неприятно впечатление. „Два дни подред след старта на разчистването на терена за Националната детска болница изпълнителят на обекта не е извършвал никакви дейности. Бъдете сигурни, че ние не имитираме активности, а искаме реални дейности“, заяви Главчев. 

По думите му най-основната тема на днешното заседание е провеждането на честни избори и увери, че всичко е наред. "В петък ще бъде направено последното събиране, на което ще бъдат поканени и ЦИК", добави Главчев.

"Отпускаме 10 млн. за справяне с щетите от наводненията в Карловско отпреди две години", каза още той.

Министерски съвет ще отпусне и средства за хотелите, приели украински бежанци. "Днес приемаме и постановление за украинските бежанци, тоест ще отпуснем пари за хотелите, които приемат украински бежанци", подчерта Главчев.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня