ГЕРБ обвини БСП за напрежението в Странджанско
98301

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ГЕРБ обвини БСП за напрежението в Странджанско
  • ГЕРБ обвини БСП за напрежението в Странджанско
ГЕРБ обвини БСП в умишлен сценарий за създаване на напрежение около регистрираните огнища на чума по дребните преживни животни с Странджанско и започналата евтаназия.
 
На брифинг в централата на партията от ГЕРБ алармираха за съществуващо видео в социалните мрежи, което показва, че по време на протестите и блокадата в село Шарково един от най-активните протестиращи е бил в контакт по телефона с лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщава БГНЕС. „Този човек се казва Тодор Атанасов и е един от най-активните организатори, които възпрепятстват достъпа на службите, на оторизираните институции, по отношение на това огнище на чума, което е там“, поясни Антон Тодоров.

Чумата в Странджа и Сакар: Проба, грешка, пак проба, пак грешка
 
Според него този казус е изключително сериозен, защото във видеото Атанасов твърди, че е в пряка комуникация с Корнелия Нинова по телефона, която им дава „екшън план“ за това какво да правят, за да възпрепятстват полицията.

От ГЕРБ очакват незабавен отговор от лидера на левицата. „Първо – познава ли този човек? Общувала ли е с него във времето, в което сама тя присъстваща в Странджа? Поддържала ли е контакти с други хора от групите, които организират провокации в Странджа през последните няколко дни? Поддържала ли е контакти с хората, които са изцяло външни лица за това село, бяха отишли там с луксозни автомобили и възпрепятстваха хората да си свършат работата?“, попита народният представител Тома Биков.


Баба Дора: Няма да дам стадото си, лъжат, че е заразено (ВИДЕО)
 

ГЕРБ се заканиха, че ако не получат незабавни и адекватни отговори от лидера на БСП Корнелия Нинова, ще се обърнат към прокуратурата с искане да разследва случая. „Това, което се случи в Странджа, прилича на провокация срещу националната сигурност на България, не срещу ГЕРБ и не срещу правителството“, смята Биков.
БГНЕС