Министърът на правосъдието Цецка Цачева е категорична, че да се твърди, че правителството на ГЕРБ и „Обединение патриоти” не може и не иска да противодейства на корупцията, е дълбоко невярно. В парламента депутатите обсъждат внесения от БСП вот на недоверие към кабините "Борисов 3", за който социалистите избраха темата провал на борбата с корупцията.
 
Нинова: Оглушителното отсъствие на премиера от залата е самопризнание

Цачева се позова на социологическо изследване на „Евробарометър”, според което гражданите на много други европейски държави също посочват, че в страните им се шири корупция. Министърът се обърна към инициаторите на вота от „БСП за България” с думите: „Вие спекулативно извеждате определени данни, за да повтаряте една спекулативна теза”.

„Да се твърди, че няма воля, че нищо не се прави, че няма политики, е дълбоко невярно”, посочи още тя и подчерта, че темата за борбата с корупция настина трябва да седи в дневния ред на обществото.

Борисов за корупцията: Водим огромна битка, до 2-3 години ще се справим

По думите на правосъдния министър правителството полага големи усилия в борбата с това социално явление, а като аргумент за това тя посочи гласувания и обнародван в Държавен вестник нов антикорупционен закон, както и променените разпоредби в НПК. „


Когато говоря, че правителството провежда антикорупционни политики, няма как да не се върна на предизборната платформа на ГЕРБ и да направя един кратък анализ с предизборната платформа на левицата. Колеги от ляво, знаете ли колко пъти вие споменавате във вашата предизборна платформа за системна борба с корупцията – нула”, отбеляза още правосъдният министър.