Секторите на информационните технологии, земеделието, туризма и образованието имат голям потенциал за последващо задълбочаване на сътрудничеството между България и Индонезия.

Осигурено е финансирането за газовата връзка с Гърция

Това беше общата позиция на президента Румен Радев и индонезийския министър на външните работи Ретно Марсуди, които се срещнаха днес на "Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на президента. Марсуди е на официално посещение у нас.

Борисов: Китайските компании могат да инвестират още в България

За първите четири месеца на 2019 г. стокообменът между България и Индонезия е 130.5 млн. долара, което представлява ръст от 322% спрямо същия период на 2018 година.

Борисов: Имаме заявки за инвестиции за милиарди левове (ВИДЕО)


Президентът Радев и министър Марсуди са единодушни, че тази възходяща тенденция е добра база двете държави да разширят партньорството си в повече сектори и да фокусират усилията си върху увеличаване на двустранните инвестиции и съвместно излизане на трети пазари. Освен стимулиране на икономическите връзки е важно да стимулираме културния и образователния обмен, както и туризма, е било подчертано на срещата.


Министър Караниколов откри българо-индонезийски бизнес форум

Борбата срещу тероризма и противодействието на радикализацията на маргинализирани обществени групи и религиозната толерантност също са били във фокуса на разговора. Румен Радев е отбелязал, че прилаганите мерки на европейско ниво очевидно са закъснели предвид слабата интеграция на второ и трето поколение имигранти, които участват в терористични актове.

Захариева: България счита Индонезия за приоритетен партньор

Обсъдено е било и задълбочаването на сътрудничеството между службите за сигурност и обменът на информация между България и Индонезия.