За живота на един човек има опасност след катастрофа през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На територията на страната са станали 14 пътни произшествия. Ранени са 17 души. В София са регистрирани 129 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали двама души.

Пътните настилки в страната са мокри, съобщиха от СБА.

На автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин" настилката също e мокра, а на "Марица" - суха.

До 30 април на магистрала "Люлин" е въведена временна организация на движението във връзка с изграждане на външно функционално осветление в района на пътните възли "Софийски околовръстен път" и "Даскалово".



От 12 април до 30 септември в интервала от 16.00 ч. до 22.00 ч. в последния работен ден и в последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили /включително с ремаркета и полуремаркета/ с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по автомагистрали, пътища - първи клас, и пътища - втори клас.

Забраната не важи за автомобили, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Проходите Златишки и Твърдишки са затворени за всички моторни превозни средства /МПС/, Дюлински - за товарни автомобили, "Вратник" и "Шипка" - за товарни автомобили с тегло над 10 т, а Айтоски - за товарни автомобили с тегло над 20 т. През "Петрохан" е забранено движението на МПС с тегло над 10 т, а камионите трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и в Кресненското дефиле, в прохода "Хаинбоаз", по пътищата Мездра-Ботевград, Видин-Монтана, София-Варна при с. Пролаз, Търново-Дряново-Габрово-Шипка, София-Карлово-Бургас "Козница", Симитли-Гоце Делчев, Троян-Кърнаре, Пещера-Батак-Широка поляна, Самоков-Дупница, Самоков-София и др.