Без загинали при катастрофи през денонощието
Без загинали при катастрофи през денонощието / Sofia Photo Agency, архив

За живота на един човек има опасност след катастрофа през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На територията на страната са станали 14 пътни произшествия. Ранени са 17 души. В София са регистрирани 129 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали двама души.

Пътните настилки в страната са мокри, съобщиха от СБА.

На автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин" настилката също e мокра, а на "Марица" - суха.

До 30 април на магистрала "Люлин" е въведена временна организация на движението във връзка с изграждане на външно функционално осветление в района на пътните възли "Софийски околовръстен път" и "Даскалово".

От 12 април до 30 септември в интервала от 16.00 ч. до 22.00 ч. в последния работен ден и в последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили /включително с ремаркета и полуремаркета/ с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по автомагистрали, пътища - първи клас, и пътища - втори клас.

Забраната не важи за автомобили, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Проходите Златишки и Твърдишки са затворени за всички моторни превозни средства /МПС/, Дюлински - за товарни автомобили, "Вратник" и "Шипка" - за товарни автомобили с тегло над 10 т, а Айтоски - за товарни автомобили с тегло над 20 т. През "Петрохан" е забранено движението на МПС с тегло над 10 т, а камионите трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и в Кресненското дефиле, в прохода "Хаинбоаз", по пътищата Мездра-Ботевград, Видин-Монтана, София-Варна при с. Пролаз, Търново-Дряново-Габрово-Шипка, София-Карлово-Бургас "Козница", Симитли-Гоце Делчев, Троян-Кърнаре, Пещера-Батак-Широка поляна, Самоков-Дупница, Самоков-София и др.