Автоматично генериран превод представя Радан Кънев като лидер на „буржоата „Реформа блок”
82084

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Автоматично генериран превод представя Радан Кънев като лидер на „буржоата „Реформа блок”
  • Автоматично генериран превод представя Радан Кънев като лидер на „буржоата „Реформа блок”

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев е дал интервю за австрийската национална агенция, в което е отговорил на актуални въпроси. Информацията дойде от пресцентъра на партията. От блока предоставиха на медиите не само интервюто в оригинал, но и преведено. За превода обаче от пресцентъра се допитали до Google Translate.

След като от пресцентъра на Реформаторския блок се допитали до софтуер за превода на интервюто на Радан Кънев, така и не става ясно какво е казал през австрийската национална агенция. В началото на прессъобщението той е представен като "съпредседател на буржоата "Реформа блок", младшият партньор на Българската ГЕРБ".

Следва коментар на Кънев по повод бежанската вълна: „За него, предложението на Комисията на Европейския съюз да разпространявате 120,000 бежанци по квоти между страните от ЕС, единственият възможен начин". Въпреки това, почти 40-годишният политик признава, имат "стария ЕС" разкрие малко "федерална състрадание" и страните, останали в източната част на Европейския съюз за справяне с проблемите на външните граници на ЕС до голяма степен сама. "Това е объркан общественото мнение на Изток", пише в прессъобщението на блока. "Много се чувствах в периферията на ЕС от "закоравял Централна Европа" изоставена, би трябвало да е казал Кънев според превода. "От друга страна, също би било по-установена, членки на ЕС използват кризата, за да се отвори дори и очите, и да признаят, че Европа не може да бъде "клуб за богати тишината", който се отдаде на илюзии като "критериите от Маастрихт", е част от коментара на лидера на ДСБ.

От прессъобщението с превода на интервюто става ясно, че Кънев е настоял да се вземат мерки "в противен случай, ние потъне в националистическа и белязана от паника хаос".



Час и половина след разпространяването на злополучното прессъобщение, от централата изпратиха ново- този път се извиняват и обясняват, че тестът е "автоматично генериран" и "не е достатъчно коректен, за да бъде използван за публикации".