Новото българско правителство?
Новото българско правителство? / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Опитваме се да представим хората от новия кабинет, така както го реди бъдещият министър-председател Бойко Борисов. Това не са наши предположения, а лица, които по един или друг начин се свързват през последните дни в публичното пространство с конкретни министерства.

Този състав на бъдещото правителство може и да не бъде кабинетът, одобрен от новото Народно събрание. Ние обаче искаме да представим личностите, които по всяка вероятност ще управляват България в следващите години.

Според информациите, известни до момента, очаква се Борисов да предложи за одобрение в Народното събрание 17-членен Министерски съвет. Според думите му отпадат министерствата на извънредните ситуации, на европейските въпроси, и по еврофондовете.

Безспорни са девет от бъдещите членове на кабинета - това са: министър-председателят Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на финансите  - Симеон Дянков, министърът на образованието  Йорданка Фандъкова, министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на отбраната Николай Младенов, министърът на правосъдието Маргарита Попова и министърът на земеделието Мирослав Найденов. Според информация на Дарик друг сигурен министър е този на здравеопазването. Мястото ще бъде заето от настоящия председател на БЛС Божидар Нанев. Министър на външните работи ще е Румяна Желева. Министър без портфейл в правителството на Бойко Борисов ще е проф. Божидар Димитров.