Долев: Иван Тотев ще съжалява, че е станал кмет
Долев: Иван Тотев ще съжалява, че е станал кмет / dariknews.bg/архив

Твърденията, че потоци от пари ще потекат към община Пловдив, са нелепи. Държавата е фалирала и бюджетът на града отново ще бъде малък. Това обяви в ефира на Дарик изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Александър Долев. Според него трудно ще се състави мнозинство в новия Общински съвет. Долев прогнозира най- много 6 месеца стабилност в местния парламент и че още следващата година Иван Тотев ще съжалява, че е станал кмет.

Според него проверките на общинските сделки, които Тотев се кани да прави са безмислени, тъй като правителството на ГЕРБ е извършило 183 такива на община Пловдив. Ако новият кмет иска да направи още една - това е негов избор, допълни Долев.

4 общински служители са подали заявления за напускане още в първия ден след балотажа. Те са от екипа на кандидата за кмет Георги Титюков и според Долев са казали, че не желаят да работят нито с Титюков, нито с новия кмет Иван Тотев.

Нито една политическа сила в града не е глобена за това, че не е премахнала агитационните си материали след приключване на изборите, каза още Долев. Той уточни, че още днес ще упражни контрол за изчистване на Пловдив от плакати и реклами на кандидатите от Избори 2011.