Младият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения. Към момента водещата версия за трагедията е превишена скорост.

Към момента не е изяснена скоростта, обяви наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов.

"Предстои изготвянето на автотехническа експертиза, другото са предположения, които всеки може да направи", обяви той.

"Не са установени данни за съпричастност на трети лица, но това са само едни предположения", уточни прокурорът.

Припомняме, че двама души - на 21 и на 20 години загинаха в тежката катастрофа. Пътният инцидент е възникнал на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. „6-ти септември“.

По-рано днес от полицията съобщиха, че загиналият шофьор е син на служител в КАТ-Пловдив.

Двама младежи загинаха при тежка катастрофа в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Красимир Нешев, началник на пътната полиция в Пловдив потвърди на брифинг пред медиите, че майката е служител на пътна полиция, но отбеляза, че автомобилът не е техен, а фирмен. "Регистриран е на фирма, която е в София", обяви той. 

"Самото ПТП е настъпило около 3:20 през нощта, тогава движението в Пловдив е слабо. Малко преди пътното произшествие е валял доста обилен дъжд - пътят е бил мокър и самият факт, че водачът се е движел със скорост, която е била несъобразена с пътните условия е довело до трагичния инцидент", каза началникът на полицията. 

Старши комисар Васил Димов от пожарната обяви, че колегата му, който е пострадал при разчистването е с множество фрактури и му престоят операции.

"Първоначално са изпратени три екипа на пожарната с 12 пожарникари, впоследствие още един за разчистване на пътното платно. При пристигане колегите се насочват към най-тежката част на произшествието. Въпросното дървото, в което е станал сблъсъка, е било вертикално, както и автомобилът. При започване на укрепителните действия дървото се изкоренява инцидентно и колегата остава затиснат под него", каза .

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня