Каратеки от Шурикен ще представят България на Будапеща оупън
Каратеки от Шурикен ще представят България на Будапеща оупън / netinfo

Група от 9 състезатели на карате клуб "Шурикен"- Кюстендил ще представят България на много силния международен турнир "Будапеща оупън". Български състезател не е участвал на турнира от 1999 г., когато старши треньорът на "Шурикен" Емил Димитров е единствения национал, който печели медал- бронзов.
Кюстендилската школа ще бъде представена сега от 4 каратеки, при 8- 9 годишните, от 3 момчета при 11- 12 годишните и от по един състезател при юноши младша, юноши старша възраст и мъже.
"Всичките са шампиони на България. Надявам се да покажат добра подготовка, хъс за победа и няма да се уплашат, защото са добре подготвени. Надявам се да се върне традицията от 1999 г. и да има отново наш състезател с медал. Ние ще сме единствения български клуб. Отиваме като представители на България, с националните грейки, не с клубните анцузи", каза старши треньорът на "Шурикен" Емил Димитров.
Турнирът в Будапеща, Унгария започва през 1998 г. като Световна купа за годжу. След 1999 г. българи не са участвали, защото е много силен. Миналата година е имало каратеки от 28 държави. Сега е отворен за всички стилове и се казва Будапеща оупън, допълни Димитров.
Карате клуб "Шурикен" извършва ремонт на помещение до залата им на стадион "Осогово", което ще бъде втора тренировъчна зала. Целта- да има повече място за тренировки и да бъдат сложени няколко уреда за фитнес. Влагаме собствени сили, благодаря на родителите и кмета Паунов за помощта от общината, каза пред Дарик Емил Димитров.
Тренировки в залата на "Шурикен" има от 9- 21 часа. За начинаещите, без значение на възрастта, тренировките са понеделник, сряда и четвъртък- от 17, 45 до 18, 45 ч.