Финансират книги на местни автори
Финансират книги на местни автори / netinfo
Стартира първата конкурсна сесия за финансово подпомагане на проекти в областта на книгоиздаването и книгоразпространението. Инициативата е на Община град Добрич. Ще се подкрепят творби, свързани с историята и развитието на града, които са на добрички автори.

Средствата, отпускани от общината, ще се разпределят чрез конкурс, провеждан по документи, от експертни комисии. За участие в тях ще бъдат привличани творци и специалисти от общински културни институти, съобразено с тематиката на творбата.

Кандидатите подават документи целогодишно, като предложенията трябва да съдържат: цели на предложения проект; очаквани резултати; възможности за реализация, привлечени партньори, други източници за финансиране; бюджет на проекта. Трябва да е посочена и исканата от Община Добрич подкрепа. В конкурса могат да участват физически и юридически лица.

За необходимите документи, с които се кандидатства, можете да прочетете на интернет-страницата на Община град Добрич - ( www.dobrich.org - Общински съвет - Наредби и правилници).

Срокът за подаване на документите е от 2 февруари до 2 март 2009 г. в Общински съвет град Добрич, адресирани до Председателя на Постоянна комисия "Култура, вероизповедания и етнически въпроси".