В Италия задържаха български ТИР със завързан под него афганистанец
В Италия задържаха български ТИР със завързан под него афганистанец / ThinkStock/Getty Images

Български ТИР, пътуващ за Германия, е бил задържан от италианската пътна полиция със завързан за рамата нелегален имигрант, съобщиха местни медии.

Мнозина ваканционни автомобилисти алармирали полицията, след като забелязали краката на 16-годишен афганистанец, които се подавали под камиона. Пътните полицаи спрели ТИР-а на автомагистрала А1, на територията на провинция Фрозиноне в областта Лацио.

Арестуваха български каналджии в Италия

Афганистанецът бил силно изтощен, премръзнал и полузадушен от изгорелите газове, изхвърляни от ауспуха. Настанен е в отделението за спешна медицинска помощ на педиатрична клиника в град Фрозиноне, където лекарите са констатирали продължително гладуване, обезводняване на организма и множество натъртвания и ожулвания по тялото. Пациентът се намирал в шок и все още не е проговорил.

Двамата шофьори българи, чиито имена не се съобщават, са разпитвани в продължение на часове от служители на Отдела за общи разследвания и специални операции (ДИГОС) на Централното полицейско управление във Фрозиноне. Те обаче категорично отричали, че съзнателно са превозвали нелегалния имигрант при такива нехуманни условия.

Българи са сред задържаните заради камиона с трупове в Австрия

Въпреки, че информацията не съдържа повече подробности, изглежда фактите потвърждават версията на шофьорите на ТИР-а. Маршрутът на камиона показва, че той очевидно е пристигнал в Италия с ферибот от Гърция в някое от южните италиански пристанища - Бари или Бриндизи. При засилените антитерористични мерки е малко вероятно младият афганистанец да е преминал границата, завързан за рамата на ТИР-а със стърчащи навън крака, както и да е оставен от шофьорите да пропътува повече от 500 км в това положение, привличайки лесно вниманието на автомобилистите по натоварената магистрала А1.

Разказът на един трафикант на хора (ВИДЕО)

Припомня се, че подобен случай е регистриран през юни по магистралата, свързваща Рим с пристанище Чивитавекия. Тогава също не са намерени доказателства за организирано престъпно деяние.

Източник: БТА