Президентът Румен Радев изрази съболезнования на своя колега президента на Република Корея Юн Сук-йол по повод трагичния инцидент в Сеул, при който загинаха над 150 души. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Национален траур в Южна Корея заради смъртоносното шествие в Сеул

Най-малко 153 души загинаха при блъсканица по време на многолюдно парти за Хелоуин в Сеул, сред тях има поне 22-ма чужденци от 13 държави, съобщи Ройтерс.

В съболезнователното си писмо държавният глава изказва съпричастност към семействата и близките на жертвите и на пострадалите при трагедията.

В неделя от Министерството на външните работи потвърдиха, че няма информация за загинали или пострадали български граждани при инцидента в столицата на Южна Корея.

Много загинали и ранени в Сеул по време на шествие за Хелоуин (СНИМКИ/ВИДЕО)

Трагедията се разигра в популярния сеулски квартал „Итауон", където има множество нощни заведения. За най-голямото парти за Хелоуин на открито в Южна Корея от началото на пандемията се събрали около 100 000 души.

По все още неясна причина тълпата се втурнала по тясна и стръмна улица близо до хотел „Хамилтън" - едно от основните места за партита в Сеул.
БТА