Откриха тялото на още една жертва на летището в Брюксел
Откриха тялото на още една жертва на летището в Брюксел / БГНЕС

Тялото на още една жертва на вчерашния терористичен акт, бе открито на летището в Брюксел. Това съобщи белгийската осведомителна агенция Белга, която се позова на свой източник, предаде ТАСС.

Федералният прокурор на Белгия Фредерик ван Льо съобщи по-рано днес, че в резултат на терористичните актове са загинали 31 души, а 270 са били ранени. Той направи уговорката, че тези данни не са окончателни, тъй като "засега е невъзможно да бъде установен точният брой на загиналите".

Граждани на 40 държави сред ранените и загиналите при атентатите в Брюксел

В сградата на терминала на летище "Завентем", където вчера гръмнаха два взрива е днес работят следователи, е рухнала стена, съобщи Белга. Не се уточнява при какви обстоятелства се е случило това, нито колко сериозни са повредите, нанесени на сградата.

Брахим Бакрауи се е взривил на летището в Брюксел, брат му - в метрото

Белгийската федерална прокуратура съобщи, че първите два взрива в залата за заминаващи пътници на летището в белгийската столица са настъпили през части от секундата. На кадрите от видеозаписите се виждат трима мъже. Единият атентатор е бил Брахим Бакрауи, вторият терорист с тъмни дрехи все още не е разпознат. Третият, който е с шапка и светла връхна дреха, е издирваният Наджим Лахрауи. Той е оставил багаж с бомба и е избягал от местопрестъплението. Този багаж по-късно се е самовзривил, без да убива и ранява хора.

Наджим Лахрауи - връзката между атентатите в Париж и касапницата в Брюксел

На 22 март в белгийската столица бяха извършени серия атентати, за които отговорност пое "Ислямска държава". Два взрива прогърмяха на брюкселското летище и един в метрото. Загиналите са повече от 30, а ранените над 200. Равнището на терористична заплаха в Белгия бе повишено на максималната, четвърта степен.

Източник: БТА