Ким Чен нам
Ким Чен нам / БГНЕС
Камери за видеоналюдение на летището в Куала Лумпур са заснели жена, която може да има отношение към убийството на Ким Чен Нам – по-голям заварен брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, съобщи сингапурският в. „Стар”.

Убиха полубрата на Ким Чен-ун в Малайзия

„При увеличение на образа отчетливо се вижда жена на средна възраст с азиатска външност, облечена с бяла блуза и къса синя пола, а на рамото й има дамска чантичка”, посочва изданието. От полицията обявиха, че ще бъдат прегледани записите на всички камери в района на летището. Ким Чен Нам е извънбрачен син на ръководителя на КНДР Ким Ир, роден от връзката му с известната севернокорейска актриса Сон Хе Рим.

Ким Чен нам
БГНЕС

Смята се, че Ким е бил отровен чрез убождане с игли от две жени, които избягали от местопрестъплението с такси, докато се готвел да излети за Макао, за да се види със семейството си. На летището Ким казал на служителка, че някой го нападнал откъм гърба и пръснал течност в лицето му. Ким помолил за помощ и веднага бил изпратен в клиниката на летището. Към този момент той имал главоболие и бил на път да припадне. В клиниката Ким имал лек припадък, след което бил поставен в линейка, за да бъде закаран в болница. По пътя той издъхнал.

летище
БГНЕС

Днес е аутопсията на тялото на Ким Чен Нам, съобщи полицията в Малайзия докато продължава разследването на убийството в стила на Студената война, посочва АФП. В понеделник шефът на южнокорейското разузнаване информирал депутатите в Сеул, че през 2012 година Ким Чен Нам изпратил писмо с молба да бъде пощаден животът му, след неуспешно покушение. В него пишело: „Моля, пощадете моя живот и този на семейството ми”.

САЩ са убедени кой е убил заварения брат на Ким Чен-ун

Откакто се опита да влезе в Япония с фалшив паспорт през 2001 година, за да посети Дисниленд, Ким живееше в изгнание, основно в Макао. Бившата и настоящата жена на убития и трите му деца живеят в Пекин и Макао.

Известни предполагаеми или доказани отравяния в последните 30 години

45-годишният Ким е пристигнал в Малайзия на 6 февруари, седмица преди смъртта си.
 
БГНЕС