/ Агенция "Митници"
Митничари задържаха над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари при проверка в района на Дунав мост – Видин. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

На 30 април 2024 г. в района на Дунав мост - Видин митническите служители спират за проверка товарен автомобил с българска регистрация. Според транспортните документи, камионът превозва латексови ръкавици за Унгария.

При проверка на товара, който се състои от кашони с надписи, отговарящи на документите се установява, че в действителност само кашоните най-отгоре съдържат латексови ръкавици, а в останалите кашони се опаковани кутии за цигари с логото на Марлборо.

Установени са 7 палета с тегло 6 720 кг с общо 756 840 броя заготовки за цигарени кутии. Последвала проверка във вътрешността на страната установява, че заготовките са доставени от Гърция и са претоварени у нас.

Цигарените кутии или заготовките за кутии се използват при производството на акцизни стоки. Затова задържането на пратки, които не са част от снабдителската дейност на официалния производител на марката може да е индикатор за евентуални нелегални производства.

Откритите заготовки за цигарени кутии са задържани по подозрение, че нарушават права по интелектуална собственост. Работата по случая продължава с уведомяване на представители на търговската марка.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня