/ БТА
От Националната служба за охрана заявиха, че ще окажат всеобхватно съдействие по разследването за катастрофата със загинал край Варна.

Кола на НСО, в която се возил Кирил Петков, катастрофира – има жертва 

"Във връзка с трагичния инцидент на 16 май 2024 г. с участие на специализиран автомобил на Националната служба за охрана (НСО), държавната охранителна служба заявява, че оказва всеобхватно съдействие на компетентните органи по воденото следствие", съобщиха от пресцентъра на НСО.

Припомняме, че автомобил на НСО и друга кола катастрофираха на входа на град Аксаково около 17:30 часа в четвъртък. В колата на националната служба е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков, съобщиха от партията вчера. При инцидента загина водачът на другия автомобил.

НСО призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си. "Убедени сме, че професионалните действия на разследващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина", посочват от службата. Ръководството и съставът на Националната служба за охрана поднасят дълбоки съболезнования на семейството и близките на загиналия при катастрофата водач и изразяват искрена надежда за успешно и скорошно възстановяване на неговата съпруга, добавят от НСО.

По безспорен начин е установено, че другият автомобил е отнел предимството на НСО, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с инцидента край Аксаково.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Трифонов/БТА